Какви продукти трябва да има във всяка веган кухня

Какви продукти трябва да има във всяка веган кухня
Снимка: Unsplash

Макар добре зареденият килер или шкаф за трайни храни да е верен съюзник на всеки, който обича да готви у дома, за веганите и вегетарианците той може да е даже повече от благодат свише. Повечето веган ястия разчитат за баланса си или на зърнени храни или на бобови, а те живеят именно в килера.

Разбира се, има и изключения: вечерята може да е с карфиол в главната роля, а обядът да е голяма зеленчукова салата, но един от добрите съвети към растителноядните е да включват като главен продукт добър източник на протеини или въглехидрати.

Освен балансирана хрантелна стойност те дават на ястията приятна текстура и полезен обем. Подправките са също толкова важни, защото те определят атрактивните черти на веган ястията и в голяма степен и тяхното разнообразие.

Снимка: Unsplash

Зърнените храни и варивата най-лесно се съхраняват в плътно затворени буркани на тъмно и прохладно. Но ако киноата и лещата рядко се задържат повече от седмица при вас, определете им по-видимо място. Това ще ви помогне във всекидневния мъчителен избор на обяд и вечеря.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти