Създадено за Vegeta

Картофена „черупка“ с карфиол

Изпечени до златисто

Картофена „черупка“ с карфиол
Снимка: iStock/Getty Images/Net Info
4.67 от общо 3 гласа
Необходими продукти

4 големи картофа

200 г карфиол

200 гъби печурки

1 зелена чушка

1 червена чушка

1 скилидка чесън

1 ч. л. горчица

100 г кашкавал

4 с. л. олио

2-3 с.л Vegeta Natur за хрупкави картофи

Начин на приготвяне:

4 еднакви картофа се измиват и разполовяват. Намазват се с 2 с.л. олио и се овкусяват с Vegeta Natur за хрупкави картофи.

Пекат се за около 50 мин в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Карфиолът, чушките и гъбите се нарязват на ситно. Поливат се с останалия зехтин и се изпичат за 10-15 мин. в загрята фурна.

Готовите зеленчуци се овкусяват със смес от майонеза, горчица и пресован чесън.

Изпечените картофи се издълбават с лъжица, вътрешността им се добавя към майонезената плънка.

Картофите се напълват със сместа и се връщат във фурната за още 6-7 мин.

Малко преди да са напълно готови, се поръсват с кашкавал и се изпичат до златисто.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти