Ето защо не бива да лишаваме децата си от вярата в Дядо Коледа

Дядо Коледа
Снимка: iStock

Британският професор по психология от университета в Ексетър - Крис Бойл, препоръчва на родителите да не разрушават мита за Дядо Коледа пред децата си и да отложат подобни откровения, предава Darik News по информация от Daily Mail.

„Рождество Христово е време на вълшебства, когато децата вярват в невероятните неща, включително и в Дядо Коледа“, изтъква професорът.

На чудеса се надяват също родителите и порасналите им деца, а за това никой не може да ги вини. Изминалите тежки времена на нестабилност, които все още не са съвсем утихнали, породиха сред мнозина чувство за страх и неопределеност. Коледните и новогодишните празници представляват прекрасна възможност за бягство от потискащата реалност в компанията на Добрия старец, твърди Крис Бойл.

Професорът направи своите препоръки, след като проведе анкета сред 4000 възрастни. Оказва се, че родителите най-често разкриват истината за Дядо Коледа, ако децата не вярват на техните отговори или внезапно ги накарат да разопаковат подаръците под елхата.

Поне в този период е препоръчително възрастните да поддържат колективния мит за доброто в малчуганите. А истината може да почака, поне още една година.

10 анимационни филма, с които да се сгушите с децата пред екрана тази Коледа

 

Разберете какво ви очаква през 2023:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти