Каква е трайността на олиото и маслото

За да запазим най-добрия им вкус

Едни от най-постоянните гости на нашата трапеза
Снимка: Thinkstock
4 от общо 3 гласа

Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Ако го съхранявате на светло, пряката светлина ще повлияе зле на свойствата му.

Най-добрата температура за съхраняване на олио е от 5 до 20 градуса. Олиото трябва да се пази от контакт с вода и с метал, за да се съхрани по-дълго време.

След отваряне олиото следва да се държи в хладилник. Най-добре е, ако пресипете олиото в стъклена бутилка. Олиото се съхранява от 5 до 10 месеца.

За да съхраните олиото по-дълго, можете да пуснете на дъното на бутилката пет зърна боб. След като отворите бутилката с олио, следва да я изразходвате за около месец.

При силно нагряване на олиото то губи полезните си свойства, затова е добре да го използвате предимно за овкусяване на салати.

Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни. При температура 0 градуса маслото се съхранява един месец, а във фризера – два месеца.

Понякога в кравето масло се добавя сол за удължаване на срока на съхранение. Такова масло може да се държи три месеца в хладилник. Ако в маслото са добавяни консерванти, просто трябва да се погледне срока на съхранение на опаковката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти