Яхния със свинско и боб

Бобина гозна

Яхния със свинско и боб
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г свински гърди без кост

олио

1 глава лук

200 г пушен бекон

1200 г маслен боб от консерва

75 г кафява захар мусковадо

50 г кетчуп

15 г дижонска горчица

75 мл кленов сироп

150 мл пилешки бульон

сол и черен пипер

За гарниране:

2 домата

1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Направете повърхностни диагонални разрези в мазната част на месото. След това разрежете месото на 6 големи парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете в дълбок съд с 2-3 с.л. олио, до златисто. Извадете месото в чиния. 

В същата мазнина запържете нарязания на дребни кубчета бекон, отново до златисто. Извадете и него в чинията. 

Намалете силата на котлона и в същия съд запържете нарязания на полумесеци лук, като сипете още малко олио. Разбърквайте лука, докато той се карамелизира, това ще отнеме около 12 минути. Добавете кафявата захар, кленовия сироп, горчицата и кетчупа. Разбъркайте. Добавете пилешкия бульон и увеличете силата на котлона, за да заври сместа.

Добавете прецедения боб от консерва, както и месото, и бекона. Прехвърлете сместа в гювеч и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути, докато месото стане съвсем крехко. 

Преди сервиране добавете нарязаните на ситно домати и магданоз и леко разбъркайте.

Кюфтета на грил

Кюфтенца на грил в лимонови листа

Кюфтета от фиде

Картофени кюфтета

Бързи италинаски кюфтенца с моцарела

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти