Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди

Нетипично, но вкусно

Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Морски дарове

Свежата киселинност, фината сладост и деликатната горчивина на грейпфрута и портокала правят тези плодове идеални за ефектната комбинация с нежното месо на скаридите. Всичко това е допълнено от екзотичния аромат на розовия пипер, така че често пренебрегваните желирани предястия да покажат една нова и неописуемо вкусна същност.

Необходими продукти за 4 порции:
1  розов грейпфрут
1  портокал
6 с. л. дребни скариди, обелени
1 с. л. розов пипер
200 мл  пилешки бульон
1 с. л. желатин
лимонов сок и сол на вкус

Начин на приготвяне:
1.Корите на грейпфрута и на портокала се изрязват по-дълбоко. С тънък остър нож се отделят филетата без ципите.

2.Желатинът се накисва в 3-4 с. л. студена вода. Пилешкият бульон се загрява, добавят се розовият пипер и желатинът. Разбърква се и се отстранява от огъня. Подправя се с лимонов сок и сол на вкус.

3.На дъното на купички се подреждат скаридите и филенцата грейпфрут и портокал. Заливат се с бульона. След като изстинат, се слагат в хладилника за 2 часа. Обръщат се или с помощта на нож, като острието му се прокара плътно по ръба на купичката, или като се топнат за 5-10 секунди в гореща вода.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти