Пъстърва с гарнитура пресни картофи

И маслено-бадемов сос

Пъстърва с гарнитура пресни картофи
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

3-4 филета от пъстърва
80 г масло
1 кг дребни пресни картофи
чесън на прах
черен пипер
сол

Продукти за соса:
50 г филирани бадеми
70 г масло
3-4 стръка копър
сокът от 1/2 дребен лимон
2 с.л. готварска сметана
черен пипер

Начин на приготвяне:
Измийте дребните картофки. Сложете ги в тава. Поръсете със сол, черен пипер и чесън на прах. Разхвърляйте около 50 г парченца от маслото по повърхността и печете в силно загрята фурна на 220 градуса, докато омекнат и добият карамелен загар. Измийте филетата от пъстърва, поръсете ги със сол и черен пипер и ги запържете в тиган с останалото 30 гр. масло за по 2-3 минути от страна. 

Извадете рибата, намалете силата на котлона на минимум и запечете филираните бадеми за половин минута в сухия тиган. Добавете 70 гр. масло и бъркайте, докато се стопи. Изстискайте сокът от половин дребен лимон. Сгъстете соса с 2 с.л. готварска сметана и поръсете с черен пипер и нарязания на ситно пресен копър.

Отдръпнете от котлона. Поднесете блюдото като полеете филето от пъстърва с маслено-бадемовия сос и отстрани аранжирате печените пресни картофи.

Още една рецепта за пъстърва:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти