Тайният закон на привличането, за който никой не знае

Тайният закон на привличането, за който никой не знае
Снимка: Thinkstock

По-голямата част от хората не знаят каква сила действително притежават. 

Ние винаги си мислим, че ако нещо невероятно или необяснимо се случва, това може да се обясни само като случайност. 

Това показва, че ние сме зациклили в рамките на определени модели на мислене: и по-специално - в инатливата вяра, че всичко в живота се определя от външни фактори. Не можем да приемем, че ние наистина можем да оформим света, в който живеем, така както го искаме.

Научно доказателство за това е направено от Ричард Дейвидсън, световноизвестен невролог от Университета на Уисконсин. 

Той провел експеримент с участието на осем будистки монаси, чието съзнание било проучено щателно. Те били накарани да концентрират мислите си върху специфични чувства като състрадание, радост или щастие. Резултатите надминали всички очаквания на учените.

Така учените стигнали до един важен извод: структурата на мозъка, както и формата на тялото на могат да се променят, благодарение на волята.

Това е и нещото, на което се базира тайният закон на привличането. За да го накарате да работи във ваша полза, трябва да разберете по-добре как вашия ум и вашето тяло взаимодействат едни с други.

За да се постигне това, д-р Дейвидсън съветва:

Направете реална връзка

Правим нови връзки в мозъка ни от знания, придобити чрез информация, философия, и проучвания. Всеки път, когато учим нещо ново, ние създаваме нова неврологична връзка. Споменът поддържа връзката чрез повторение на невроните.

Законът на привличането работи същия този начин. Ако всеки ден в продължение на две седмици прекарвате по час в медитация и се фокусирате върху едни и същи мисли - за вашето щастие и личностно развитие, така вие ще тренирате мозъка си и ще "поставите" тези мисли в паметта си.

По този начин ще проектирате мислите от съзнанието си, за да се реализират те в бъдещето.

магия планети космос
Снимка: Istock

Препрограмирайте мислите си

Доказано е, че всеки път, когато имате положителна или отрицателна мисъл, тя създава химическа реакция в тялото.

Това е така, защото чувствата и емоциите са крайният продукт на всеки опит, който сме изпитали до този момент.

Колкото по-дълго задържаме една мисъл в съзнанието си, толкова повече ние поддържаме вероятността за бъдещата ѝ проява, било тя положителна или отрицателна. 

Ако имаме прекалено много негативни мисли, можем да прекъснем този отрицателен поток само ако заложим в съзнанието положителни такива. Така те ще променят реакциите на организма.

И все пак, подобно на много други зависимости, тялото не харесва изцяло липсата на едните или другите процеси. Ето защо е толкова трудно да се прекъснат негативните мисловни модели и защо ние продължаваме да живеем на базата на минали зависимости.

ръце магия цвете
Снимка: Istock

Уверете се, че вашите чувства са контролирани от вашите мисли

Ние живеем в едно общество, където умът е слуга на тялото, предизвиквайки ни да живеeм извън нашата собствена генетична съдба, където нищо ново няма да се случи.

За да се прояви нашата собствена реалност, ние трябва да отстраним "автоматичното си програмиране" и така телата ни да станат слуги на нашите умове.

Например, когато се чувстваме несигурни, да започнем да мислим конкретно за начина, по който се чувстваме. Да "потънем" в това усещане. Когато това се случи, умът "подчинява" организма и пречупва това примитивно състояние на съществуване.

Само така можем да се превърнем в истински съзнателно същество и да се превърнем в творец на нашия собствен живот.

Само когато променим вашите мисли, наистина можем да промените живота си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти