Мъжът ми е жалък комарджия

Мъжът ми е жалък комарджия
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте,Алексей!

Пиша Ви тук, защото се срамувам да попитам директно в групата „Животът може да е чудо” във Фейсбук! Та - моят мъж е жалък комарджия, който тегли суми от бързи кредити и като не може да ги върне... познайте кой ги връща!

Как ли не му "говорих" в лявото ухо, да се вземе в ръце, да не постъпва така със семейството си... няма резултат! Нищо друго не се сещам.

Моля ви, дайте идеи как да се справим с тази "болест", да спре да играе хазарт и да спре да тегли кредити! Благодаря ви предварително!

* * *

Здравейте,

Разбирам, че сте опитвали да приложите идеята за „вълшебното ухо”, която бях споделил в предишна статия. Но явно ви се е получило нещо като в забавната история „Какво чуват ушите ви?” от книгата „Гатанки от небето” на Ивинела Самуилова.

За съжаление, дори и вълшебно, човешкото (и в частност – мъжкото) ухо, може да чува избирателно или изобщо да не чува, когато човекът-мъж бива хокан.

Предлагам ви да пробвате една хитринка – пробвайте да кажете същите неща на съпруга си чрез вълшебното ухо, но с усмивка и на тарабарски. Предполагам, като участник в групата във фейсбук, знаете за какъв „език” иде реч: много популярен таен вселенски език, който въздейства на изометричното налягане на вселената и така успява да проникне и до най-глухите участъци на мъжкия мозък, независимо от желанието му слуша.

Друг вариант, който може много да пасне на вашата ситуация, е да развиете до край (т.е. до „насищане”) негативния сценарий какво може да се случи, ако мъжът ви продължава да играе хазарт и да губи.  После го пренапишете или извлечете „мантра”. Пример за това ще намерите в книгата „Животът може да е чудо” и въпреки че там проблемът е свързан с намиране на работа, схемата е същата.

Още една добра възможност за вашата ситуация, струва ми се, е преименуването. Сега вие ползвате за мъжа си името „жалък комарджия”. Защо не пробвате с друго име.

В „Къде отиваш, пътнико?” Ади препоръчва на един таксиметров шофьор, който нарича себе си „голям карък” да се преименува на „розов лозобунгер с голям късмет”.

Името не е запазена марка, така че може да го ползвате спокойно. Кой знае – може мъжът ви да не се откаже да залага, но „незнайно защо и как” (както се казва във вълшебните сценарии) изведнъж да започне поне да печели...

Поздрави, Алексей

Прочетете още от Алексей Бъчев в Edna.bg:

Съпругът ми почина и много ми липсва

Как да стимулирам въображението си?

Страдам от паническо разстройство

Постоянно повтарям едни и същи губещи модели

Съпругът ми не иска и да чуе за ремонт вкъщи

Как да престана да чакам и да се справя със страха от живота?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти