Алексей Бъчев

Автор на Edna.bg
Алексей Бъчев

Един шокиращо различен отговор защо познатите рецепти, тайни, мега-тайни и стъпка-по-стъпка алгоритми за по-добър живот не работят толкова категорично, колкото ни убеждават, идва от българския (бивш военен) психолог Алексей Бъчев.

С над 20 години опит в работа с човешкия потенциал и прототип на главния герой в книгата  "Животът може да е чудо", Алексей е психолог, който няма да ви предложи поредната сугестия (внушение) за вашия собствен живот. При среща с него очаквайте да се ДЕ-сугестирате, да избършете дъската на съзнанието си от всички чужди модели, да седнете пред белия лист и да започнете да заживеете автентично.

Първите стъпки в тази посока той прави като психолог при експерименталната школа по чужди езици на създателя на науката "Сугестология" д-р Георги Лозанов - български учен (психиатър, психотерапевт и невролог) от световна величина, който разработва т.нар сугестопедия – десугестивна педагогика.

В последствие Алексей Бъчев работи като военен полеви психолог, където бързите и адекватни действия и краткосрочни резултати често имат животоспасяващо значение. Последната му "щатна" длъжност е като психолог в Министерство на отбраната на Република България.

В последните години изследванията и работата на Алексей Бъчев с потенциала го отвеждат при редица национални спортни клубове и организации, за които своевременното откриване и използване на нови ресурси е от ключово значение за постигане на успех в условия на силно конкурентна среда.

След излизането на "Животът може да е чудо", Алексей и авторката на романа – Ивинела Самуилова организират и курсове ("за вълшебници") "Животът може да е чудо". Курсовете са инициирани от читателите на книгата, които искат да научат от първа ръка как действа нетрадиционния и забавен подход към реалността на психолога и в момента са един много популярен форум за себепознание у нас.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент