Когато се намираш в дупка, трябва да спреш да копаеш

Когато се намираш в дупка, трябва да спреш да копаеш
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте!

Възхищавам се на работата ви, подходите и се старая да свиквам с подобно мислене и методи. Чела съм и книгите. Вълнува ме това как човек сам може да си помогне, използвайки зануляването. Хем го разбирам, хем не съвсем. Бихте ли ме насочили? Благодаря Ви!

* * *

Здравейте,

В книгата "Животът може да е чудо" зануляването е обяснено доста изчерпателно, при това с различни примери. Да се занулим, означава да влезем в пустотата между две състояния, за да прекрачим от проблема в решението. Това е моментът, в който изчистваме напълно екрана на съзнанието, за да можем да превключим от Edna нагласа (неработещата) към друга (работещата).

Представете си, че изживявате някаква проблемна ситуация – например току-що са ви уволнили от работа. В този момент съзнанието ви е обременено от притеснения. Умът ви, вероятно, дълбае в най-черните дебри на проблема:

• Защо това се случва точно на мен?
• Аз ли съм най-некадърната?
• Сега как ще си намеря нова работа?
• Как ще си плащам сметките?
• Какво ще сложа на децата си да ядат?
• Ако нямаш връзки, нищо не става...
• Щом си прехвърлил 50-те, си обречен!
• Ако бях... , сега щях... и т.н.

Има Edna максима, която казва: "Когато се намираш в дупка, първото нещо, което трябва да направиш, е да спреш да копаеш". Това е още един начин да се формулира зануляването. Спирането на дълбаенето в проблема е необходимо, за да може да се направи ефективно преходът към новата реалност, която ще функционира според вашата нова карта за тази реалност – такава, каквато вас ви устройва.

Без изчистването на съзнанието от негативното и неработещо отношение, опитите да променим реалността ще приличат на опитите да облечем пижамата си върху зимния кожух.

Има различни начини за зануляване, някои от които също са описани в книгата. На практика обаче, във всички нестандартни задачи, които често предлагам, присъства момент на зануляване. Това е този миг, в който проблематичната логика онемява, когато ние вместо да я подхранваме, решаваме, например, че ще си срешем с четка за коса обувките, с които отиваме на интервю за нова работа.

Зануляването не дава пряко решение на проблемите – то е средата, която осигуряваме на съзнанието ни да намери решението. То ни помага да разчистим негативния мисловен амбалаж, за да може намерението да сработи безпрепятствено.

Надявам се да съм бил полезен.

Поздрав, Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти