Искам мъжът ми да промени нагласата си към парите

Искам мъжът ми да промени нагласата си към парите
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте, г-н Бъчев,

Благодарности и на двамата с Ивето (Ивинела Самуилова – бел. ред.) за всичко, което правите.

То наистина действа и работи!

Започнах да прилагам техниката да говоря на лявото ухо с мъжа ми и резултати се случиха още същата вечер. Още веднъж благодаря ви от сърце!

Мъжът ми работи работа, която не му харесва. Всяка сутрин тръгва с нежелание и вечер се прибира още по-смачкан! Как да му помогна? Как да му помогна да се събуди? Имам усещането, че е приспан. Знам, че може и му вярвам, казвам му, че го подкрепям, имаме идея за собствен бизнес. Той на 21 години е имал магазин за алкохол, цигари и захарни изделия. Първите две години всичко е вървяло повече от добре, но после нещата се объркват. Започва да играе комар. И така магазинчето приключва.

Когато се запознахме, с още един негов приятел бяха вложили голяма сума пари и бяха излъгани от един мошеник. Оттогава нещо в него се пречупи, промени му се нагласата към парите. Имаше планове, имаше мечти, после някак се затвори в себе си. Тази сутрин му казах в лявото ухо: "Искам да купиш къща за мен и децата на Адриатическо море и още една на Йонийско или Егейско море." И той се обърна и ми отговори: "Ех, жена, как го каза - колко пари ще ми трябват!”. Ами казвам: "Един милион евро." Той се разсмя и рече: "Е, нищо работа, това са ми джобните, пари за семки!" Сигурна съм, че може, умно момче е говори два езика.

Искам да му помогна и да живеем по-добре. Писна ми да се лишаваме - и ние, и децата. Всеки месец се чудя как да свържа двата края. Много ми е мъчно, когато го помоля да излезем някъде или да се забавляваме, той да ми отговаря: "Ами виж сега, ще похарчим 40-50 лева, за тези пари ще напазаруваме, хладилникът е празен!" Просто успяваме да просъществуваме и аз не искам това да продължава! Моля ви за съвет.

* * *

Здравейте,

Докато четях писмото ви, се чудих защо всъщност мъжът ви трябва да промени отношението си към работата си и парите и да изкара сумата, от която сякаш по-скоро вие имате нужда. С това искам да ви помогна да изясните за себе си дали заявката ви е в дома ви да влязат повече пари, които да ви помогнат да се почувствате по-обезпечени материално, независимо кой ще ги изкара, или държите непременно да се случи някаква промяна само в нагласата на мъжа ви.

За второто заявката по-скоро трябва да дойде от него – ако някой не иска нещо да променя и не го осъзнава като проблемна ситуация, вие няма какво да направите. Ако сте сигурна обаче, че мъжът ви не харесва настоящото си статукво и би го променил, ако знаеше, че има такава възможност, това вече е различно.

Хрумва ми, от контекста на вашето писмо, че бихте могли да слагате в джобовете на съпруга ви семки. По-забавно е, ако той не знае, че го правите вие – смехът от учудването му откъде извират непрекъснато семки в джобовете му, ще помогне много - и най-вече на вас - да намалите сериозността по темата и очакванията си също.

Може да си припомните и абсурдното писмо на Ади до шефа ѝ за повишение на заплатата ѝ от книгата „Животът може да е чудо”. Или обявата, която тя написа за призванието си. Вие също може да напишете нещо в подобен дух, адресирано до Вселенския отдел по човешки ресурси, например.

За повече идеи може да разчитате и на участниците в групата „Животът може да е чудо” във Фейсбук.

Поздрави, Алексей

Прочетете още от Алексей Бъчев в Edna.bg:

Моля ви, издействайте ми от Вселената дом...

Когато името не ни носи късмет

Какви щуротии да направя зад гърба на мъжа ми...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти