Постоянно повтарям едни и същи губещи модели

Постоянно повтарям едни и същи губещи модели
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте!

Изобщо не вярвам,че пиша това! На 39 години съм, дипломиран психолог, омъжена и майка на три деца! И... до там. Живея в къщата на родителите му, с които съм в ужасни отношения. Нямам никакви имоти и съм изцяло финансово зависима от съпруга ми. Постоянно съм в стрес, затворен кръг. Не успявам да си намеря работа по специалността. Даже при пореден скандал свекърва ми ме нарече "некадърна". Аз и без това, през повечето време се чувствам като "психясал аутсайдер."

Постоянно повтарям едни и същи губещи модели и нищо не научавам, май! С огромни, отчаяни усилия се мъча да си открия моята си работа (и с претенции); да се махна от тази къща; да се справя с децата, себе си, финансите; да разбера защо точно съм с мъжа ми; да разбера кой е моят път... Много въпроси...

Имам специализации; чета много (и на Ивинела книгите), но съм много объркана. Хващам се отчаяно като удавник за глупости и не зная вече нито какво да направя, нито как да се справя. Общо взето -все тъпо процедирам.

"Излях" някаква малка част на това, което е в мен и даже не знам какво очаквам от Вас.

Само чудо ще ми свърши работа, май!

Благодаря

* * *

Здравейте,

Наистина само чудо ще ви свърши работа, както се изразявате – в смисъл, че наистина чудесната реалност е нормалната реалност, която „върши работа” за живота. И тя със сигурност не е затворен кръг, а е отворена към безкрайните възможности на вселената.

Има много начини да разчупите модела, в който циркулирате и понеже съм още под впечатление от новата книга на Ивинела Самуилова - „Гатанки от небето”, първото, което ми хрумва да ви предложа, е да смените „затворения кръг” с „отворения кръст”. Много ми харесва обяснението, което дава Ивето за двата модела и затова ще го цитирам тук:

"Аз самата обичам кръста, защото ме спасява от въртенето в кръг. Дава ми свободата да съвместявам парадоксално различни гледни точки, да приемам сблъсъка и противоречията на живота като нормална част от битието и да мога да разширявам себе си във всички посоки. Да надскачам собствените си предели. Кръстът освобождава човека от въртележката на причинно-следствения модел, който винаги води до само един възможен резултат, при това – често погрешен. Кръгът е резултатът на логиката. Кръстът е резултатът на сърцето. Кръгът е центростремителен, той се събира в себе си и е завинаги застинала в себе си форма. Кръстът е центробежен – той изхвърля човека към безкрая, дава му възможност да се разширява в четирите посоки, да превъзмогне себе си и без да губи центъра си, да изследва безбройните възможности на вселената. Кръстът, по думите на свети Йоан Златоуст, преобразува вселената, прогонва заблудите, превръща земята в „небе”. Така човекът става свободен пътешественик из безкрая…”

Може да го разигравате най-буквално – спомняте си вероятно играта на дама от детството? Момичетата рисуваха с тебешир на земята фигура, която има формата на кръст и подскачаха в нея. Аз не знам правилата, но сигурно лесно може да ги откриете в интернет, ако държите на тях (може да подскачате и без правила).

Освен това имате три деца, които може да привлечете в играта – хем за повече забавление, хем за прикритие, за да не докараме някой удар на свекърва ви все пак, ако ви види да подскачате на един крак насред хола.

За обръщане на ситуацията също така може да използвате техники, които съм препоръчвал в предишни материали – да обръщате всички предмети около себе си на 180 градуса, да поговорите на ушенце на вселената… Много добра техника във вашия случай би била и тази с правенето и извървяването на маршрут, която може да си припомните от книгата „Жената, която търсеше любовта”.

При всички случаи е важно да направите нещо различно, ако искате да получите нов резултат. Но е необходимо да го направите реално, а не умозрително, защото само така е възможно да промените отношението и да доведете живота си до чуден обрат.

Поздрави, Алексей 

Още от Алексей:

Съпругът ми не иска и да чуе за ремонт вкъщи

Как да престана да чакам и да се справя със страха от живота?

Как да се справим със злата свекърва?

Искам мъжът ми да промени нагласата си към парите

Уж харесвам живота си, но искам да се самонараня

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти