Превърнах се в недоволно чудовище

Превърнах се в недоволно чудовище
Снимка: iStock

Алексей Бъчев

Здравей, Алексей,

Пиша тук, защото ме е срам да си призная в групата („Животът може да е чудо” във фейсбук – б.р.), че съм калпава фея и не мога да се справя, въпреки че познавам много фейски методи.

Накратко, превърнах се в изнервено, нехаресващо и недоволно от всички (най-вече от себе си) чудовище.

Моля за съвет как да променя нещата към по-добро. Пробвах с розовите очила на дъщеря ми, но не би... Направо ми се иска да имах книжка с мъдрости за напътствия като в "Къде отиваш пътнико" на Ивинела, но и да я следвам, че напоследък всяко мое решение е прегрешение (грешка). Радвам се, че има хора като теб и Ивинела, които ме вдъхновяват да вярвам в чудеса.

Поздрави!

* * *

Здравей,

Много ми хареса изразът „калпава фея” – признанието, че не успяваме да се справим, е много по-добра отправна точка към промяната, отколкото да отричаме очевидното.

Затова и опитът с розовите очила не е сработил, предполагам. Както е обяснено и в книгата „Животът може да е чудо”, да се опитваме да облечем върху палтото си пижама, е неестествено, смешно и неудобно. Същото е и когато се опитваме да прикрием негативното отношение с розови очила, чорапи или като пърхаме саможертвено с крилца.

g
Снимка: iStock

Да се превърнем в „изнервено, нехаресващо и недоволно от всички (най-вече от себе си) чудовище” е трудоемък процес, така че и движението в обратната посока ще изисква упоритост и търпение.

Срещу чудовището трябва да вземем драконовски мерки.

Хрумват ми няколко предложения.

Може да навиваш аларма в различни часове през деня и когато звънне, обръщай внимание какво си мислиш в този момент.

Ако е негативно, започни да го казваш на глас, но като си преправиш гласа на анимационен герой. Или отиди да недоволстваш с глава в тоалетната чиния. Или изпей мрънкането с мелодия на одата на радостта. Или го рецитирай с кюфтета в устата.

g
Снимка: iStock

Или почерпи недоволството си с нещо, след като те е навестило – например, изяж муха.

Шегувам се, разбира се, за мухата. Надявам се, обаче, че схващаш идеята - да дебнеш какво се случва в главата ти и да реагираш.

Ти разигравай настроенията и мислите си, за да не разиграват те теб. Вярвам, че няма да издържат дълго на подобно „свинско” отношение.

Поздрави, Алексей

g
Снимка: iStock

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти