Родителите му няма да ме приемат

Родителите му няма да ме приемат
Снимка: netinfo

Алексей Бъчев

Здравейте, Алексей, Бих се радвала да чуя мнението Ви по моя проблем.

Имах връзка с по-млад от мен мъж. След едно прекъсване от негова страна връзката ни стана още по-силна, но след около година разбрах, че родителите му няма да ме приемат и прекратих връзката аз. Беше изключително болезнено и проблемът е, че мина почти година, но болката не намалява.

Той се свързва периодично с мен, дори пожела да се видим при едно от идванията си в града. Демонстрира интерес и близост и виждам, че много му тежи, че не сме във връзка, но не го казва и не предприема други действия. Това ме уморява и не ми позволява да се откъсна, защото много го обичам. В безизходица съм и не знам как да се справя. Ще се радвам на предложения, които да изпробвам.

Сърдечни поздрави

* * *

Здравейте,

Четейки писмото Ви, първото, което ми дойде на ума, е следното изречение: „Ако любовта не може да разрешава разни мъчнотии, каква любов е тя”. Това са думи на възрастния градинар от книгата „Жената, която търсеше любовта” от Ивинела Самуилова. В книгата e показана чудесно една перспектива за любовта, с която съм напълно съгласен.

А именно, че наред със спонтанното чувство, за любовта не по-малка роля играе и волята за обичане. Емоцията, заедно с решимостта, е този тандем, който всъщност решава „мъчнотиите” от различен характер в една връзка: разлика във възрастта, неодобрение от родителите... във вашия случай.

Решимост във вашата ситуация виждам проявена само от ваша страна, и то в контекста на доброволна жертвеност. Защо? Поискаха ли от вас тази жертва? Или чрез нея вие сте намерили начин да оправдаете липсата на решимост у вашия партньор? Предпочели сте да сложите етикет „невъзможна” на връзката ви, вместо да приемете липсата на воля у вашия избраник за отстоява любовта ви. Тази липса на решимост той продължава да демонстрира и сега, става ясно от писмото ви.

Снимка: netinfo

Според мен може да пробвате два варианта.

Единият е директно да поставите пред него въпроса дали той е готов да отстоява тази връзка въпреки пречките.

Другият – да довършите „откъсването”, независимо дали така сте решили сама или е продиктувано от отговора при вариант едно. За „откъсването”, може да използвате доста техники. Да късате – буквално, каквото ви падне – листенца, цветенца, вестници... Също – може да четете „откъс”-и от книги, статии, вицове...

Търсете в тях „мантри”, както и ключови фрази, които да използвате както ви харесва във връзка с вашия проблем – може като вградени изрази или като основа за небивали сценарии.

Снимка: netinfo

В книгата „Животът може да е чудо” ще намерите доста примери. Друга техника, която проработи чудесно в подобна ситуация, е тържествено изпълняване на ритуала „изчезване на проблема в полза за себе си”.

Може да пускате листа в реката, бобени шушулки в тоалетната или брашно по вятъра – няма значение, стига „ритуалното действие” да ви носи ведро усещане за освобождаване от онова, което ви пречи да възстановите интегритета си.

Сърдечни поздрави и от мен, Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти