8 неща в дома ни, които трябва да почистваме всеки ден

8 неща в дома ни, които трябва да почистваме всеки ден
Снимка: Thinkstock

Всички обичаме у дома да бъде чисто и подредено и си имаме установени навици в почистването, но истината е, че има места и предмети, на които трябва да обръщаме малко повече внимание ежедневно.

Днес ще ви покажем кои са онези места в дома ни, за които трябва да се грижите по-усърдно и да не пропускате да почиствате почти всеки ден.

Кухненската кърпа

Малките кърпи в кухнята и банята се цапат много по-бързо, защото се използват по много пъти на един. Ето защо трябва да ги подменяте през 1-2 дни.

Ключове

Доказано е, че те съдържат огромен брой микроби и е добре да ги почистване с антибактериален препарат поне веднъж седмично.

Фугите в банята

Не казваме, че трябва да търкате фугите в банята всеки ден, но е добре да ги изплаквате старателно с вода след всяко къпане, за да предотвратите натрупвания.

Кухненска гъба

Може да се окаже, че тя е най-мръсното нещо в една кухня и е добре да се подменя всяка седмица.

Мивки

Може би мислете, че след като измиете ръцете си и съдовете, мивката също ще се изчисти, но това не е така. Тя задържа много бактерии и трябва да се мие със специални препарати.

Мръсни съдове, накиснати във вода

Най-добре е винаги да миете съдовете си веднага след като приключите с храненето. Лош навик е да ги оставяте за следващия ден, защото миенето им става по-трудно и се натрупват повече бактерии.

Снимка: Thinkstock

Дъска за рязане

Ако използвате дървена дъска, киснете я в разтвор от равни части оцет и вода след всяко ползване, за да я изчистите както трябва. Този трик изкарва всички бактерии извън дървения материал. 

Четки за грим

Много важно е да почиствате четките си за грим редовно, за да се радвате на чиста кожа без пъпки. В четките и гъбите за грим се натрупват много бактерии, които след това попадат върху кожата на лицето ни.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти