Другата причина да се ходи на фитнес

Другата причина да се ходи на фитнес
Снимка: Thinkstock

Ако си мислите, че всички хора, които посещават фитнес залите, го правят, защото са отдадени на спорта, здравето и телата си, то се бъркате.

Проучване, посочено от БГНЕС, показва, че малка част от фитнес маниаците посещават салона, за да са във форма, но по-голямата част имат други приоритети.

Една четвърт от жените ходят заради спа процедурите, 10% заради басейна, а 5% от мъжете посещават залата, за да гледат футболни мачове на по-голям екран.

Данните от изследването показват, че хората прекарват средно по два часа на седмица във фитнес залата, но само 29% го правят за да са здрави и да изглеждат добре. Анкета на 2000 жени показва, че 10 на сто от тях посещават фитнес салона, за да флиртуват.

Причината на дамите да предпочитат "по-леките спортове" е, че не обичат косата им да се разрошва или тялото им да се поти. Голяма част от тях си купуват карта-членство само, за да се харесат на някой представител на срещуположния пол.

Друг интересен факт е, че при емоционални проблеми мъжете търсят отдушник в сексаТова са установили британски изследователи.

Двата пола реагират различно на емоционален стрес. Докато жените търсят професионална помощ или поне настояват да обсъждат проблема, силният пол намира решение в секса. Много често мъжете не осъзнават проблемите в една връзка и не забелязват дори очевидните предупредителни знаци, че нещата се разпадат.

Изследването показва, че мъжете наивно вярват, че сексът в една връзка може да подобри отношенията. Според статистиките те изживяват по-тежко емоционалните загуби.

3/4 от всички самоубийства по любов са извършени от силната половина от човечеството. Жените са по-склонни да се пристрастят към алкохола и два пъти по-вероятно е да използват психотропни вещества.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти