Що е то фитнес и защо ни е необходим

Що е то фитнес и защо ни е необходим
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

В последно време се забелязва "фитнес" вълна - все повече храни носят този етикет, все повече фитнес зали се откриват и се пълнят с посетители, и все повече хора имат интерес да поддържат тялото си здраво, красиво и изваяно.

Интересното е, че въпреки това още битуват мненията, че фитнесът е "просто вдигане на тежести", посещава се единствено от бодибилдъри и е скучен начин за спортуване. Всичко това са само оправдания да се стои на дивана вкъщи и да не се извършва никаква физическа активност.

Фитнесът далеч не е толкова елементарно занимание, както се мисли. Той също си има своя философия, начин на правилна експлоатация и различно значение за различните хора.

И най-важното - фитнес не е зала с уреди за упражнения, а начин на живот и мислене.

Ако сте осъзнали, че пътят до работа и обратно не е достатъчен, за да сте здрави, бодри и да поддържате добрата форма на тялото си, значи имате нужда от спорт, или иначе казано - от фитнес.

Помислете си първо, какво искате да промените - да намалите обиколката на ханша, да стегните малко ръцете и корема, да укрепите волята си, да се справите с болката в кръста и т.н.

След това се насочете към специалист - инструктор, който ще ви посвети вниманието си и ще ви изготви програма, съобразена с вашите възможности и желания, забравете за мързела и се насочете към залата.

Има най-различни програми за трениране - за мъже, за жени, за хора с наднормено или поднормено тегло, за такива, които нямат много време за трениране и за такива, които имат нужда от разнообразие в тренировките си.

Треньорът може да тренира заедно с вас, ако ви е трудно при изпълнението на упражненията. Що се отнася до скуката - фитнес залата не е място за сладки приказки с приятелки и за четене на списания.

Винаги може да ходите с някой познат на тренировка и да си говорите с него с паузите между упражненията или да прочетет някоя интересна статия, в паузата между уредите. Не забравяйте, че и спортът, както всичко останало, изисква концетрация и постоянство.

Фитнес залата, в която тренирате има също толкова значение, колкото и хранителния ви режим и комплекса от упражнения.

Спортно-възстановителен център World Class Fitness&Spa има утвърдени традиции в предоставянето на клиентите си всичко, от което се нуждаят.

World Class Fitness&Spa отпразнува своя шести рожден ден с много звездни гости, музика, напитки и добро настроение.

Фитнес комплексът не е само зала с уреди за трениране, но и предлага най-различни и разнообразни спа процедури, масажи, възстановителни програми, както и внимание към индивидуалните нужди и изисквания на всичките си посетители.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти