Как се разболяваме и как се оздравяваме: здравето е много повече от здраво тяло

Как се разболяваме и как се оздравяваме: здравето е много повече от здраво тяло
Снимка: iStock

Илиaна Смилянова

Разболяваме се всеки път, когато (се) лъжем, дори на дребно. Когато от вълшебници се смаляваме в хора, които не вярват в себе си, не се осмеляват да обичат и да бъдат обичани с всички последствия от това.

Оздравяваме се винаги, когато казваме истината за това какво мислим и особено за това какво чувстваме. Когато осъзнаваме все повече силата си и значимата си роля в ежедневния житейски сценарий.

Разболяваме се, когато обвиняваме някого или нещо за живота си и така превръщаме себе си в жертви. Когато се страхуваме от своята различна чувствителност и насила подменяме вижданията и усещанията си с чужди представи и страхове.

Оздравяваме се, когато решим да поемем отговорност за себе си и за начина, по който живеем живота си. Когато открием своя ритъм и се осмелим да го следваме извън матрицата на „няма време“.

Разболяваме се, когато си отказваме да творим. Когато възпрепятстваме и другите в стремежа им да се себеизразяват по свой си, уникален начин.

Оздравяваме се, когато растем и увеличаваме светлината във всичко, до което се докосваме с мисъл, поглед, дума, жест. Когато се помиряваме с различността (си) и отвъд нея проглеждаме за онова, което ни свързва в едно цяло.

Разболяваме се, когато започваме война с нещо или с някого, подлъгани от страхове за недостиг, глад, болести и свършек на света. Когато доброволно, осъзнато или не,  се превърнем в слуги на чужди искания и интереси и загърбим желанията и нежеланията си.

г
Снимка: iStock

Оздравяваме се, когато започнем да се грижим добре за себе си. Когато уважаваме границите си и с почит към себе си и другите работим търпеливо за своето и общото добруване.

Разболяваме се, когато загубим вярата в себе си и търсим навън патерица, на която да се опираме. Когато механично повтаряме чужди истини и сляпо следваме чужди пътища, избори и убеждения.

Оздравяваме се, когато се вслушваме и вглеждаме в себе си и вярваме във вътрешната си истина. Когато се осмелим да се променяме и си припомним как да лекуваме раните си.

г
Снимка: iStock

Разболяваме се, когато се вторачваме в онова, което виждаме като грозно и уродливо, и искаме да го унищожим, макар и привидно с добри намерения. Когато затваряме сърцето си за част от хората и света.

Оздравяваме се, когато откриваме красотата във всекиго и всичко, което ни заобикаля. Когато започнем да виждаме и с очите на сърцето.

Разболяваме се, когато изневеряваме на настоящето си със спомени и фантазии за онова, което (не) е било или (не) ни се ще да бъде. Когато не вярваме на сегашното дотолкова, че да заживеем изцяло в него.

г
Снимка: iStock

Оздравяваме се, когато се осмелим да заживеем тук и сега и да приемем с благодарност живота си такъв, какъвто е. Когато повярваме, че във всеки момент имаме нужните възможности и сили, за да го хармонизираме – не защото е лош, а защото може да бъде по-добър.

Разболяваме се, когато насилваме себе си както да правим онова, което не искаме, така и да не правим онова, което иска душата ни. Когато се гневим на другите за онова, което самите ние не се си позволяваме.

Оздравяваме се, когато личността ни е вярна на душата ни и следва нейните указания. Когато се отдаваме на всеки ден и нежно и кротко подкрепяме себе си в малките стъпки по пътя.

Разболяваме се, когато затворим сетивата си за бащата-небе или за майката-земя и за техните дарове и възможности. Когато предпочетем да сънуваме живота си, вместо да изживеем мечтите си.

г
Снимка: iStock

Оздравяваме се, когато се осмелим да се родим, да присъстваме и тялом, и духом, да пуснем корени и да се свържем с онова, което е наш дом тук и сега, като помним и вечния си дом. Когато сдобрим в себе си небето и земята, духа и материята.

Разболяваме се, когато се въртим около недостатъците – свои и чужди. Когато разпиляваме времето и енергията си за маловажни, несъществени неща и се отдалечаваме от центъра.

Оздравяваме се, когато си спомним, че сме част от едно божествено цяло, което има нужда от нас и ние – от него. Когато откриваме божествения ред и смисъл навсякъде и у всекиго и му помагаме да се прояви с любов.

г
Снимка: iStock

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти