Не отлагай, наслади се сега

жена красота
Снимка: Istock

Склонни сме да си заравяме главата в пясъка за много от проблемите, които се изпречват на пътя ни. Вместо да търсим решение, живеем ден за ден с идеята, че неприятностите ще ни отминат сами. Водим разговори, които избягват темата, правим неща, които ангажират съзнанието ни, а всъщност големият въпрос остава без отговор.

Времето е твърде малко, за да си причиняваме излишни главоболия и ако има подходящи клишета, които да ни измъкват от трудни ситуации, то трябва да им се доверим, защото са доказани истини.

Няма нищо по-важно от настоящето.

Всичко, което е извън нашия контрол, не трябва да се превръща в повод за тъга, огорчение и болка. Заети с преживяването им, няма как да се насладим на мига, който се случва именно сега.

жени с чай
Снимка: iStock

Казват, че утрото е по-мъдро от вечерта и това наистина е така, но защо да чакаме да дойде утре, за да се убедим за пореден път, че вчера вече няма никакво значение и че от гледна точка на часовете всички поводи да се чувстваме нещастни са избледнели като петно върху салфетка.

Силата не е само в това да забравяме, а да помним, че лошото винаги отминава, особено когато причината за него е извън нашия контрол.

За удоволствията условия няма. Ако сме с нагласата, че те са достижими, но след като първо постигаме определени цели, няма да изпитаме заслужената радост, каквато безспорно се полага на всеки от нас. Осъзнали подобна заблуда, възторгът от самия живот ще се превърне в наш естествен спътник по време на пътешествието.

възрастни жени
Снимка: iStock

Настоящият момент е неповторим. Преживява се веднага, без отлагане. Започва с аромата на сутрешното кафе, с капката парфюм, с топлината, която усещаме по кожата си от лъчите на майското слънце.

Да се наслаждаваме на това, което имаме, е щастие в чист вид.

Склонни сме да пренебрегваме малките радости, жадувайки да сме част от големи и впечатляващи събития. Но истината е другаде и е достъпна за всички. Съумеем ли да съчетаваме работата с удоволствието, още едно клише се оказва напълно вярно: когато полезното и приятното вървят ръка за ръка, животът е точно толкова прекрасен, колкото трябва да бъде.

Нека благодарим на настоящия момент. Благодарността е сигурният начин добротата да се множи и да направи още хора щастливи. Днешният ден ни дава всичко. То е сигурното нещо и от нас зависи как ще изживеем кратките му часове. Не го изпускайте, не го оставяйте да си тръгне току-така, защото миналото може и да ни е мило, но то вече е било и никога повече няма да се повтори.

Не отлагай живота, наслади му се сега!

22 жестоки истини за живота, които никой не признава

Още от автора: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти