Приятелствата умират трудно, любовите – никога

двойка пролет любов
Снимка: iStock

Ние заедно творим картината на живота. Оставяме по някой щрих върху нея с всеки изминал ден, за да може на следващия да се превърне в още по-голям шедьовър. В изкуството често неволна грешка прави творбата още по-оригинална, затова с течение на времето си даваме сметка, че съдбата ни поднася точно това, от което сме имали нужда.

Промените са част от изпитанията. Приятелството и любовта най-добре разбират това. Те са като цветя, за които трябва да полагаме грижи, за да ни радват с красотата си. Случва се да бъдем разочаровани от постъпка или дума, но кой е човек е безгрешен? Дори изправени пред пълен разпад, обикновено приятелствата биват спасени по волята на самата съдба.

Когато си обичал, прошката не ти е чужда.

12 вечни цитата за любовта

В истинското приятелство е заложена връзка, която в повечето случаи изключва разстоянието между двама души. Да, обстоятелствата се променят, понякога пейзажът от картината не е така безоблачен, но връзка остава толкова здрава, че наподобява дърво, което продължава да стои достолепно, докато буреносният вятър фучи в огромните му крони. Ако все пак оцеляването ѝ се окаже невъзможно, по-малките дървета от платното оцеляват, за да могат един ден да се превърнат в гора.

Сложно нещо е любовта. За нея думите никога не стигат, не може да бъде завършена с точка или с последен щрих на четката. Дори когато вече е била, тя остава. Не може да се въздигне от пепелта като птица феникс, но е най-сигурният вдъхновител. Тя завинаги има своето запазено място в картината, защото не напуска сърцата ни. Любовта ни прави уязвими, но е и сила, а колкото по-силни сме, толкова по-живи се чувстваме.

двойка пролет любов
Снимка: iStock

Приятелствата умират трудно, любовите – никога.

Любовта оставя огнена диря след себе си. Дори когато ни е тъмно на душата, тя озарява пътя ни, дава увереност, зарежда с оптимизъм и най-отчайващите мигове. Следваме я като пътеводна светлина, защото знаем, че няма да сгрешим в преценката си – сърцето никога не лъже. То помни всяка ласка, нежна дума, прегръдка и целувка. Щом веднъж сме ги преживели, стига ни за още сто живота.

Рисувайки картината, за която стана дума в началото, трябва да помним, че нашата идентичност се определя от приятелствата, които имаме. Те са важен актив, тъй като формират ценности като подкрепа, доверие и взаимопомощ. Любовта, обаче, е пътят. Благодарение на нея магичното пътуване през живота става възможно, независимо от това колко време е благоволила да бъде наша спътница. И ако понякога за малко се почувстваме безсилни, нека погледнем отдалеч картината, която не спираме да творим. Там малки зелени дървета напомнят за хубавите дни, които сме имали, а любовта е лекият полъх на вятъра, който никога няма да спре да си играе с листата по младите им клони.

12 вечни цитата за любовта

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол