Джуки и силикон

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Естествено, че ги знаеш ! Мацки, които дефилират с едни така силно изразени устни, които имат по-популярното и не толкова несполучливо название – джуки.

Джуките вървят и с цялостен външен вид. Обикновено мацката е облечена екстравагантно, ходи на определени места, има определени изисквания, има изписани вежди и носи големи слънчеви очила, като на оксиженист. Кара, както тя ги нарича - джипове, но понеже е ниска, е набрала седалката до най-предната възможна степен и пак не се вижда от волана.

Повечето хора се обръщат към тези момичета с неодобрение. Джуките също не получават кой знае какво одобрение заради контекста на тези момичета. Не заради самите “барнати” устни.

Но това не е много справедливо.

Все едно да кажеш, че Мерцедес не е нечовешки яка марка, само защото го карат И хора с противоречива репутация.

Ок, какво им е на джуките?! Честно? За теб това са момичета, които не се приемат така, както изглеждат. Ок. Нямат ли право да не се приемат така, както изглеждат!? Нека не бъркаме, че това да не се приемаш така, както изглеждаш, не означава, че не се възприемаш, такъв, какъвто си.

Добре, джуките са част от култура, която не е за харесване. Както отбелязах и по-горе, това са определен тип момичета, на които силиконовите устни са последния проблем.

Но, генерално погледнато – корекцията на устните е възможна и ако я направиш – не променяш нищо друго в себе си. Не ставаш нито по-малко морална, нито по-комерсиална, нито по-малко добър човек.

Интересно, колко от нас ще имат нещо против, ако някой си оперира и премахне някаква гадна бенка от лицето, която, колкото и да се опитваш да скриеш, че не гледаш, братче, се вторачваш в нея и това е по-силно от теб.

Е, как се чувства този човек с бенката и кой би го обвинил, че би се отървал от нея. Ще кажеш – да, ама това е друго. Не е друго. Козметичен дефект, който можеш да махнеш. И го махаш. Никога не съм бил срещу силиконовите цици, никога няма и да застана и срещу силиконовите джуки.

В същото време никога няма да и разгледам с възхищение мацките, които най-често дефилират с надутите джуки и оксиженистките очила. Виж, какъв антагонизъм...

Правото за избор на външен вид и правото за избор, за добро или за лошо, вървят ръка за ръка. И лошия вкус, ако го приемаш за такъв, е следствие именно от упражняването на тези права.

Може да ти изглежда грозна, вулгарна, но замисли се, колко грозни и вулгарни момичета има около нас, на които всичко им е естествено. Естествени устни, естествени цици, естествено тъпи. Е?

Мисля, че има толкова признаци, по които да делим и категоризираме хората. Аз самият се улавям, че вече започвам да приемам с резерви хора с определен вид професии и разбирания, което е грешно. Много грешно.

Та, мисълта ми е, че не трябва да слагаш кръст пред силиконовите джуки и тяхната притежателка. Просто им прати въздушна целувка, даже ги целуни, може и да не се брои за някакъв флирт, защото ти технически целуваш силикона, а не част от обекта- притежател на силикона, не знам...

Така де, просто отмини. Констатирай и отмини. Не съди.

Още от Симеон Колев: 

Бягай от този пикльо, скъпа

Не ме плаши с Терминал 2

Био идиоти

Яж! Ходи и се обичай!

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти