Задължително ги посетете: 40 от най-красивите места в света

Има толкова много невероятни места по света, които не можем да включим само в един списък!

Но тези спиращи дъха дестинации определено си струват да се заемат челните позиции на личния ви списък за бъдещи пътешествия – независимо дали искате да се отпуснете на плажа, да обикаляте музеи, или да разгледате и опознаете нов град.

Ето 40 от най-красивите дестинации в света, за които нямаме търпение да си вземем билет!

Водопадът Хавасу, Аризона

snimki
Снимка: iStock

Ако търсите най-красивата гледка във великолепния Гранд Каньон в американския щат Аризона, то топ претендентът е водопадът Хавасу (Havasu Falls). Вероятно сте го виждали поне на снимка, защото това истинско природно съкровище получава заслужено голямо внимание и в медиите, и в интернет, и често може да бъде видяно на на десктопи или в класации за най-красивите места на планетата ни.

Баган, Мианмар 

snimki
Снимка: iStock

Този храмов град е една от основните забележителности на Мианмар. Някога столица на мощно древно царство, районът, известен като Баган (ပုဂံ) или бюрократично, тъй като „Археологическата зона на Баган” заема впечатляващ 26-километров район. Река Аярвади (Иравади) преминава покрай северната и западната му страна. Най-активният градски район и главният транспортен център е Nyaung U, в североизточния ъгъл. На около 2,5 мили западно от Стария Баган е старото селище, което е преместено на 2 мили на юг до Ню Баган през 1990 година.

Национален парк Фиордланд, Нова Зеландия

snimki
Снимка: iStock

Фиордланд е Националният парк на Нова Зеландия. Един от най-големите в света и най-големият в Нова Зеландия. Природата е толкова богата на езера, фиорди, планини и водопади, че единственото чувство, което се поражда, е преклонение пред мощта на природата и виене на свят от невъобразимо големите мащаби на толкова концентрирана красота и животински видове.Древните гори са вкопчени в планините. Водопадите падат на стотици метри в масивни фиорди. Блестящите езера и гранитните върхове изглеждат същите днес, както са изглеждали преди хиляди години.

Вижте в нашата галерия пълния списък с 40 от най-красивите места в света: 

40 от най-красивите места в света

жена лято плаж остров
Снимка: Thinkstock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти