Как да си направим мляко от кашу

Как да си направим мляко от кашу
Снимка: netinfo

Приготвянето на домашно мляко от кашу е много лесно, изгодно и здравословно.

Само със 120 грама ядки можете да направите 1 л. мляко, на което да се наслаждавате цяла седмица, знаейки, че няма никакви добавени подобрители и сгъстители.

Хубавото на кашуто е, че е мека ядка и се пасира много лесно в съвсем обикновен домашен блендер. Млякото става кремообразно и плътно, ядките се пасират фино и не изхвърляте нищо, наистина нищо.

Млякото от кашу може да се използва в много рецепти и като заместител на краве мляко или сметана в кафето.

Необходими продукти:
120 грама сурово кашу
700 мл. вода
1 супена лъжица мед/агаве
Капка ванилов екстракт
Щипка сол

Начин на приготвяне:
Накиснете ядките във вода за една нощ. На следващия ден ги измийте добре, сложете във блендер с останалите продукти и пасирайте фино. Прецедете през фина цедка и прелейте в бутилка или буркан.

Съхранявайте до 5 дни в хладилник.

Бележка: добавете повече или по-малко вода, в зависимост от това как предпочитате консистенцията на млякото. С горепосочените продукти ще получите доста кремообразно мляко, което може да поеме дори още 100-200 мл. вода и да е също толкова хубаво.

Прочетете още:

Как да си направим бадемово мляко

Как да подквасим мляко

Как да си направим ароматно кафе с пухкава пяна

Как да си направим домашен шоколад

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти