Как да се подготвим за тренировка по аеробика

Тренировка на открито при хубаво време не звучи никак лошо
Снимка: Getty/Images

Аеробиката е чудесен начин да се поддържате във форма. Целта на упражненията е да ви раздвижат, да стегнат мускулите, а освен това да са динамични и да се извършват под звуците на музика, за да имат чувството трениращите, че се забавляват, а не че се натоварват.

Има няколко неща, които ще трябва да вземете под внимание преди да започнете с тренировките по аеробика.
Като начало трябва да знаете, че те са подходящи за всякаква възраст. Важно е обаче да съобразите степента на натоварване с вашите възможности.

Консултирайте се с инструктора, споделете, ако имате някакви здравни проблеми или конкретни резултати, които искате да постигнете чрез тренировките. В момента различните студиа предлагат различни аеробни упражнения, така че със сигурност ще имате избор какъв точно курс да посещавате.

Изберете много правилно спортния си костюм за тренировките. Целете се не в красотата и модерното, а в удобството. Аеробните упражнения изискват голяма активност от страна на трениращия, често ще се налага да лягате по земята, да вдигате крака, ръце и тн, така че оборудвайте се с удобно облекло, с което ще се чувствате добре и ще можете да извършвате всякакви движения.

Същото важи и за обувките – вземете си удобни маратонки или друг вид спортни обувки, които няма да ви причиняват пришки и да ви спарват краката.

Никога не пропускайте да загреете преди тренировката. Дори да сте закъснели и да бързате да се включите към останалите, ще трябва да отделите няколко минути да се раздвижите. Така ще избегнете травми.

Не отивайте на тренировка, ако не се чувствате добре, изпитвате някакви болки в тялото или се съмнявате, че не сте в състояние да спортувате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти