"Запълвах празнотата в тялото си с отрова": дъщерята на Дейвид Боуи за живота след загубата на баща си

Смъртта на Дейвид Боуи преди осем години на 69-годишна възраст оказа своето болезнено въздействие върху музикалния свят, оставяйки както феновете му, така и индустрията в състояние на траур. На фона на широко разпространената скръб, единствената дъщеря на Дейвид, Александрия, известна като Лекси Джоунс, се сблъска със своите лични борби.

Сега 23-годишната Лекси, чиято майка е вдовицата на Дейвид и емблематичен супермодел Иман, на 68 години, проговори за емоционалното си състояние след смъртта на баща си. В дълбоко лична онлайн изповед Лекси сподели опита си от справянето с огромната загуба.

„Обърках живия живот с оцеляването, като запълвах бездънната празнота в тялото си, давейки се в токсини и отрова“, каза тя.

Думите ѝ отразяват бурен период, белязан от вредни действия и чувство на изолация, докато Лекси се бори с болката от загубата на баща си.

„Наранявах тези, които обичах най-много с омразни думи, за да ги накарам да почувстват поне малко от болката, през която преминавах всеки ден“, спомня си Лекси, признавайки драстичната промяна от „предишното нежно момиченце“, което някога е била.

Израсналата в Ню Йорк дъщеря на Дейвид Боуи и Иман несъмнено е уникална, тъй като е дете на две световни икони. Въпреки това, в историята за предизвикателствата, през които е минала по време на своето пътуване към психичното здраве, могат да се припознаят редица хора.

Лекси, която се изявява като художник, днес е намерила утеха и начин да премине през тъмните времена.

„Изкуството винаги е било механизъм за справяне, за да се измъкнем от тъмните места“, казва тя, разкривайки терапевтичната сила на творчеството в живота ѝ.

Семейството на Лекси включва и нейния полубрат Дънкан Джоунс, на 52 години, филмов режисьор, чиято майка е 74-годишната Анджи Боуи, първата съпруга на Дейвид. Първоначално наречен Зоуи Боуи, за да се римува със сценичното име на баща му, той приема името Дънкан на 18-годишна възраст.

14 невероятни цитата на Дейвид Бауи

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти