7 притеснителни знака, че си на ръба на психическото и емоционално изтощение

Да се возиш на лудото влакче на живота, понякога може да бъде доста изморително. В един момент си на върха на света, а в следващия може да се окажеш отново на старта. Цялата лудост и непредвидимост на модерния живот може сериозно да навреди не само на физическото, но и на психическото състояние на един човек.

►,,Не ми се прави нищо”: 5 начина да се отървете от хроничната умора

За менталното здраве не се говори много. Всички си обръщаме внимание, когато ни заболи нещо, но когато имаме чувството, че душата ни страда, преглъщаме всичко, таим емоциите си и лепваме фалшивата усмивка на лицето си.

5 причини постоянно да чувствате умора и сънливост

Менталното здраве е тема, която не бива да замитаме под килима, защото именно заради разклатена психика могат да се появят още редица здравословни проблеми, за които дори не сме подозирали. Аз вярвам, че всичко започва първо с мисълта ни и ако тя е изтормозена и тревожна, то това неминуемо ще се отрази върху тялото ни.

Така например започват толкова популярните напоследък паник атаки, при които човек има чувството, че умира, получава ужасяващи физически симптоми, но след обстойни прегледи става ясно, че е в цветущо здраве. И тогава започват въпросите... Какво се случва с мен? Може би не могат да открият причината? Може би е коварна болест? Може би полудявам?

Истината е, че всичко идва от мислите и емоциите ни и е много важно да се погрижим за комфорта на душата, за да можем да осигурим и комфорт на тялото.

Днес ще ви представим няколко симптома, които могат да ви служат като ранно предупреждение, ако усетите, че вие или ваш близък е на ръба на емоционално изтощение.

7 притеснителни знака, че си на ръба на психическото и емоционално изтощение

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти