10 признака, че не тялото, а душата ти е много изтощена

Когато преминаваме през дълъг период на голям физически и емоционален стрес, душите ни започват да се чувстват статични, натежали, почти депресирани... или поне симптомите наподобяват първите признаци на депресията.

И колкото и да ни се иска да се стегнем и да продължим да бъдем позитивни и енергични, често се чувстваме чисто и просто изтощени и безсилни. Тогава започваме да смятаме, че има нещо притеснително във физическото ни състояние и може би имаме здравословен проблем, но истината се оказва друга...

Причината за тези симптоми не е депресията или някакво заболяване. Причината е, че душата ни, също като счупените кости, има нужда от време, за да заздравее след нанесените удари на съдбата и ежедневието върху нея. Душата не може да се види или да се докосне, но е също толкова важна структура от нашата същност, колкото са сърцето и мозъка.

жена тъга
Снимка: Thinkstock

Ето защо трябва да ѝ обръщаме повече внимание, да ѝ даваме заслужена почивка и да приемаме сериозно знаците, които ни дава.

Ако пренебрегнем тези знаци и не обръщаме внимание на тази липса на енергия и вдъхновение, то това може да доведе до сериозни последствия за психиката ни като паник атаки и различни депресивни състояния. 

Днес ще ви покажем как да разпознаете признаците, че сте претоварили себе си и психиката си и какво да сторите, за да си помогнете.

10 признака, че не тялото, а душата ти е много изтощена

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти