10 златни правила за добро здраве

ръце цвете
Снимка: Istock

„Нашето тяло е като градина, а негов градинар е нашата воля“.
Уилиям Шекспир

Когато сме здрави, ние не забелязваме това. Житейските перипетии вероятно ни създават грижи, но щом тялото и духа цъфтят, всичко ни се струва поправимо.

Възрастта също няма особено значение при отлично физическо и психическо здраве. Делниците ни могат да бъдат изключително натоварени и все пак да не се усещаме смазани в края на работния ден, а изпълнени с оптимизъм и планове за следващия.

Всеки от нас е убеден, че именно това здраве му е необходимо. Това, което не се забелязва. Въпросът е само как да го постигнем и поддържаме. Като за всяко естествено нещо е добре то да възникне спонтанно, естествено. Да създадем такива условия, че да се самосътвори. След като вече се сдобием с него, вероятно ще трябва и да му обръщаме ежедневно внимание. Като на дете, което не може без грижи и нежност.

Медицината на Запада е един от най-бурно развиващите се клонове на науката в последните 100 години. Няма човек, който да отрича изключителните достижения в тази област – от сърдечните трансплантации до генното инженерство. Успоредно с нея се засилва интереса към традиционната медицина на света.

Азия, Африка, Америка, Австралия и Океания, пък и Европа са необятни съкровищници на познание за здравото тяло и здравия дух. Онова изначално познание на десетки хиляди поколения хора, които са ползвали единствено природата за балансиране и хармонизиране на своето здраве.

свобода
Снимка: iStock

Векове наред хората са експериментирали как и с какво да поддържат своето здраве, как и с какво да удължат своя живот. Използвайки даровете на природата – своята Майка, човешките същества са се научили да ги преработват и комбинират, да ги дозират и филтрират, така че да получат най-правилната консистенция. Такива спомагателни вещества вероятно има над един милион.

Всеки народ, ползвайки природни материали е създал свой профилактичен и лечебен органон, който в крайна сметка може да бъде обединен в десет златни правила.

Тях можете да видите в галерията ни ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти