Емоционалните вампири: как да ги разпознаем

Емоционалните вампири: как да ги разпознаем
Снимка: Thinkstock

Дефиницията е ясна: вампирите са страховити създания от митологията и фантастиката, които се хранят с човешка или животинска кръв. Възкръсналите мъртъвци съществуват само в приказките и страшните филми, но има техни далечни роднини, които живеят сред нас и имат силата да превърнат вътрешния свят на жертвите си в емоционална катастрофа.

Съвременните хищници нямат дълги остри зъби и свръхестествени способности, но това не ги прави по-малко опасни. Те няма да изпият кръвта ви, но ще изконсумират цялата ви енергия с апетитна на вълк, който се нахвърля върху ранена кошута.

При енергийните вампири чесънът и слънцето не действат. Дори напротив - те нямат нищо против пряката светлина, особено ако идва от прожекторите. За да надвием тези съвременни хищници, е необходимо да използваме в цял капацитет нашето въображение, шесто чувство и щипка наранено его.

Снимка: Thinkstock

Този тип хора никога не слушат. Докато разкриваш тайните си, те просто опипват почвата, за да започнат да говорят за себе си. Те обичат да бъдат обгрижвани, без да отвръщат с очакван алтруизъм. Колкото и да се себераздавате, все някога ще ги разочаровате. А тогава това няма да пропуснат възможността да сринат самооценката ви и да вменят чувство за вина. Те са нарцисисти, които се хранят с комплименти и се посвещават на лична житейска мисия да бъдат център на света. Те не просто се грижат за себе си и личното си щастие, а очакват от всички да сторят същото. След което ви провокират да дадете много повече от необходимото, без да получите нищо, представят се за жертви, но проявяват привлекателна увереност, докато се опитват да ви обезоръжат и отново да ви накарат да се чувствате виновни... Усетихте ли как обстоятелствата се завъртат в омагьосан кръг? 

Често поведението на социалните хищници започва да се възприема като нормално и дори се толерира. Не бъдете емоционални мазохисти, грижете се за себе си и бъдете силни и безкомпромисни, защото ваксина срещу емоционални вампири все още не е открита.

Снимка: Thinkstock

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти