,,Не ми се прави нищо”: 5 начина да се отървете от хроничната умора

Лошото качество на съня е най-честата причина за хронична умора. Изследванията показват, че използването на електронни устройства непосредствено преди заспиване може значително да влоши качеството на съня. Това се дължи на ефекта на синята светлина върху тялото: през деня тя дава енергия и облекчава сънливостта, а през нощта, напротив, нарушава циркадните ритми, допринасяйки за развитието на диабет, сърдечни заболявания и затлъстяване.  

Дългосрочният стрес е втората причина за хронична умора, която води до изтощение на организма. Учените са установили, че човек, изложен на постоянен стрес, остарява с 40% по-бързо от такъв, който се е научил да контролира влиянието на външните фактори върху емоционалното си състояние.  

Често не е възможно да се отървете от постоянната умора поради хранителни дефицити. Липсата на желязо, витамин D, витамин B12, фолиева киселина, както и нарушеният метаболизъм могат да доведат до намалена издръжливост, хронична умора и дори депресия. Причината за безсънието може да бъде недостиг на фибри, калций, магнезий и витамини A, C, D, E и K. Всичко това пречи на тялото да си почине и да се рестартира, натрупвайки умора. 

Ние предлагаме доказани с изследвания стратегии, които ще ви помогнат да възстановите енергията и баланса в живота си, премахвайки усещането за хронична умора. 

Ето 5 начина да се отървете от хроничната умора

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти