Да закусим катми

Традиционно вкусни

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

500 гр. брашно
2 яйца
100 гр. масло
250 гр. кисело мляко
½ ч. л. сода
1 ч. л. сол
1 ч. ч. вода
1 ч. л. захар

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко, солта, захарта, содата, водата и брашното, но от него на няколко пъти, за да не става на бучки.

Когато сместа стане хомогенна, започнете с пърженето.

Изсипете един черпак от сместа, като я разпределяме на равномерен слой.

Катмата е готова за обръщане, когато по цялата ѝ повърхност се появят балончета.

Готовите катми намажете с масло и покрийте с капак, за да се задушат леко от собствената си топлина.

Сложете любимата си плънка в центъра на катмата и завийте.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Идеалните палачинки
Шоколадови палачинки за закуска
Сладко суши от палачинки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти