Чувствам се жива

Катето Евро
Снимка: Тодор Цветков

Катето Евро

Всички имаме своите лудости. Особено жените. Бавното полудяване ни е толкова присъщо, както дъждът за натрапчивата късна есен. Лудостта от любов невинаги е простима, но без нея сякаш не съществуваме.

Гледам се в потното огледало. Топлият въздух от камината замъглява собствения ми образ и първото, което ми хрумва, е да нарисувам едно сърце върху гладката повърхност. Да си спомниш, че си обичала, е най-прекрасното нещо на света.

Есента първо разголи дърветата, сега разголва и мен. В състояние на влюбеност не ми пречат нито дъждът, нито скимтенето на трите ми кучета. Те само засилват удоволствието да бъда неразумна точно в този момент.

Връщам се към минали любови. Припомням си думи, които съм чула или които съм изрекла на мъже, обичани от мен. Ще ми се да танцувам, напук на хладното време навън. Танцът и музиката днес така да ми отиват! Завъртам се в тебеширения кръг на Брехт – мой моментен свят, в който се чувствам щастлива.

Чувствам се жива.

Лудостта на Edna жена с опит ми се отразява толкова добре, че декупажните мебели със снимки от моето минало в този момент ме изпълват с приятно наивни очаквания за онова, което предстои.

Никога не е късно да бъдем влюбени.

Ако не чувам пукота на дървата в камината, то е защото толкова силно съм си пуснала песен на Стинг, че нищо друго няма значение. Не знам дали съм ви споменавала, но аз обожавам Стинг. Неговото жило пронизва сърцето, нарисувано от собствения ми показалец върху огледалото.

Не искам да откривам нищо нарочно. Искам всичко предстоящо да ме сполетява все така внезапно, както се е случвало досега. Хубавото на женската лудост е, че тя също е толкова неочаквана за мъжете, на които сме готови да се отдадем. Аз съм спонтанна в желанията да бъда откривател.

Зимата идва. Толкова е осезаема, че прозорците ми изпитват още по-голям студ само при мисълта за това. Зад тези прозорци ще се случат неща, които ще ме накарат да полетя на крилете на надеждата. Надеждата зарежда. Малката надежда, че всичко предстои, е очарователна.

Сресвам косата си, докато тялото ми се предава на ритъма на музиката и краката ми следват всеки неин такт. Мога да си сложа червило и без да виждам себе си в огледалото. В крайна сметка отражението в него не съм аз. Аз съм независима дори от собствените си отражения, затова съм способна да рисувам красиви сърца.

Лудостта да съм влюбена винаги ще бъде най-изявената черта от моя характер. Аз съм жена, която не може да спре да обича. Аз съм жена, която в ежедневните си навици прави всичко за двама. Защото съм готова още утре изненадващо да се случи новото.

Танцувам в тебеширения си кръг и съм благодарна, че сама определям начините да се чувствам удовлетворена жена. Жена, която е способна да намира красотата в досадата на късната есен, понеже предстоят топли прегръдки през зимата. Една луда за живот жена, която вярва, че любовта си струва собственото ни полудяване.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти