Селин Дион, "Химнът на любовта" и жертвите в Париж

Великата Селин Дион изпълни песента на Едит Пиаф L'Hymne a l'amour (от френски: „Химна за любовта”) по време на церемонията за Американските музикални награди в знак на почит къмжертвите на атентатите в Париж.

Звездата разплака публиката в Лос Анджелис с прочувственото си изпълнение.

Продуцентът на наградната церемония Лари Клайн каза по-рано, че по този начин ще бъде изразена солидарността на всички, ангажирани в нея.

"Изпълнението на Селин Дион ще ни помогне да изразим чувствата си с музика, защото думите не са достатъчни", добави той.

Едит Пиаф посвещава L'Hymne a l'amour на своя любим Марсел Сердан, след като той загива в самолетна катастрофа през 1949 г.

Водеща на церемонията за Американските музикални награди в Лос Анджелис бе е Дженифър Лопес. В програмата имаше още включитени изпълнения на Джъстин Бийбър, Ариана Гранде, Гуен Стефани, "Колдплей", "Уан дайрекшън", Кари Ъндърууд.

Момчешката банда One Direction грабна приза за Артист на годината на тазгодишните Американски музикални награди за втори пореден път.

Освен престижното отличие, момчетата спечелиха и в категорията за любим поп-рок дует или група.

„Наистина е невероятно да получим тази награда за втора поредна година“, каза Луис Томлинсън по време на благодарствената си реч. „Благодаря ви много. Това е заявление за това колко невероятни са нашите фенове. Вие бяхте страхотни с нас тази година. Благодаря ви“, каза още той.

Сред останалите звезди с по две награди са и Ники Минаж, която взе отличията за любим хип-хоп и рап изпълнител, както и за любим хип-хоп или рап албум. Новоизгряващата звезда The Weeknd също взе две награди за любим соул и арендби изпълнител, както и за соул и арендби албум.

С най-много награди вечерта беше Тейлър Суифт, който прибра три статуетки – в категориите за песен на годината, любим поп-рок албум и любим съвременен изпълнител.

Прочетете още:

Събудени от Париж

Срам ме е да бъда българин. Je suis parisien!

Не пропускайте нищо от най-интересното, най-коментираното и най-четеното през седмицата, като се абонирате за нашия седмичен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти