Полезните качества на меда

Полезните качества на меда
Снимка: Thinkstock

Медът е изключително вкусен в палачинка, намазан върху препечена филийка с масло или пък да си подсладим чая с него.

Това обаче е един от най-полезните хранителни продукти, които можем да си позволяваме. За разлика и от много други здравословни храни, медът е и изключително вкусен.

Решихме да ви представим едни от полезните и неочаквани свойства на пчелния продукт, които може би са ви известни, но не пречи да си ги припомните.

Като начало медът може да се прилага и външно – върху рани, изгаряния и т.н. Той е толкова полезен за външно приложение, колкото и за вътрешно приемане.

Също така с него могат да се правят чудесни домашни маски за лице, вижте една примерна ТУК.

С отминаването на лятото и настъпването на есента организмът може да се чувства изтощен и да е по-уязвим към настинки. Медът действа като силен имуностимулант, поради високото съдържание на полифеноли – едни от важните антиоксиданти, в него.

Отразява се чудесно срещу кашлица и проблеми с гърлото, така че консумирайте го смело.

Това е най-доброто сладко, което можете да хапвате, много по-препоръчително и добро отколкото шоколада, захарните изделия и т.н.

Освен всичките си полезни свойства, медът притежава и качеството да дава заряд с енергия, което може да се окаже много ценно, когато се чувствате отпаднали и отпуснати, както и когато спортувате. Медът замества успешно въглехидратите, което го прави и препоръчителен по време на диети.

Ако успявате да си набавяте домашен мед, то няма от какво да се притеснявате.

Ако си купувате пчелния продукт от магазин, то много добре вижте какво съдържа, тъй като понякога взимате по-скоро захар и подобрители, отколкото естествен продукт.

А защо българите не консумираме достатъчно мед, можете да си припомните ТУК, а кои са едни от най-лесните и ефективни рецепти с мед, вижте ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти