Днешните козметични интервенции са катастрофални

Карл Лагерфелд по време на парижкото ревю на модна къща "Шанел" за сезон есен/зима 2014-2015
Снимка: Thinkstock

Известен с дръзкият си език моден дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд се обяви срещу пластичната хирургия и особено срещу уголемяването на устните.

Кайзерът на модата нарече подложилите се на козметични интервенции "претърпели катастрофа" и намекна, че нищо не е по-лошо от филъри в устните.

"Нищо не те прави да изглеждаш толкова стар, колкото опитите да изглеждаш по-млад. Можете да заблудите всеки, но не и младите", отсича Лагерфелд.

"Най-лошото от всичко са манипулациите за обем на устните. Има хора, които се подлагат на тях, а след това не мога да ги позная. Изглеждат така, сякаш са летели през предното стъкло при автомобилна катастрофа и след това са били лошо зашити", подчерта моделиерът.

80-годишният Карл заяви, че не познава нито един човек на неговата възраст, тъй като намира своето поколение за "трагично" и предпочита да излиза с по-млади от него хора.

"Не познавам никого на моите години, смятам връстниците ми за ужасни", категоричен е германецът.

"Дори младите хора започват да ми говорят за проблеми с кръвообращението. Аз имам изключителна самодисциплина, която дори не мога да нарека самодисциплина, защото вече не би могло да бъде по друг начин", допълва с типичния си рязък тон дизайнерът.

Той си спомня как като малък винаги се е дистанцирал от другите деца. "Като дете не съм играл с връстниците си, смятах ги за неприятни. Единственото нещо, което правех, бе да чета, да уча езици и да скицирам".

"Най-съкровеното ми желание като дете беше да порасна. Вече не намирам това за толкова важно", заключва Лагерфелд.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти