Сух масаж с четка ще прогони целулита

Сух масаж с четка ще прогони целулита
Снимка: ThinkStock

Виждали сте ги вероятно във всички СПА-комплекти, които се продават в козметичните магазини – големи четки с едър косъм, които изглеждат чудесно, но като че ли нямат никакво приложение.

Свикнали с меките гъби, които правят много пяна, забравяме, че тялото ни понякога се нужда от по-енергична стимулация, за да осъществи една от най-важните си функции – да прочиства тялото от токсините (¼ от излишните вещества се отделят ежедневно именно от кожата).

Именно затова служи една такава четка с дълъг косъм – за стимулиране на кръвообращението през кожата, повишаване на дренажната функция на лимфите и за цялостно тонизиране на тялото.

И разбира се, за премахване на целулита, който се появява именно заради липса на достатъчно движение и застой на течностите в тялото. 

Коя четка е подходяща

Четката трябва да е мека, с естествен косъм, с дълга дръжка, за да можете да стигнете гърба или с дълги ленти отстрани.

Как точно се прави

Четкането трябва да започва от върховете долната част на тялото, от глезените с кръгови движения да се придвижвате нагоре.

Ръцете също се четкат от пръстите към раменете.

Натискът трябва да средно силен. Не се престаравайте, защото търкате тялото си, а не пода, но все пак да е и достатъчно енергичен, за да се почувствате тонизирани, а не просто погалени.

Направете го преди да влезете под душа, а след банята задължително намажете цялото тяло с подхранващо масло.

Съветът ни е да използвате кокосово масло, зехтин, масло от авокадо или кайсия. Нека не ви звучат екзотично, продават се почти във всяка аптека и магазин за био козметика.

Колко често

През 2-3 дни, ако кожата ви се чувства добре. Ако я усетите прекалено изнежена, преустановете.

За да има цялостен положителен ефект върху тялото, трябва да сте упорити и да практикувате този сух масаж поне няколко месеца.

Почиствайте четката редовно

След всяка процедура е добре да измивате четката с топла вода и сапун и да я оставите да изсъхне на въздух и на слънце.

И пийте достатъчно вода. Без нея всяка процедура против целулит и за прочистване на тялото няма да има почти никакъв ефект.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти