Българинът, сбъднал американската мечта

Антон участва в четвъртия сезон на "Dancing Stars", който се излъчва всеки вторник и четвъртък от 20,00 часа по Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия

Християн Немски

Антон Касабов започва да се занимава с бойни изкуства на 13-годишна възраст, увлечен по филмите и невероятната техника на Брус Лий. По-късно става петкратен европейски шампион по таекуон-до, а на 21 години заминава за Ню Йорк. В началото работи какво ли не - от бояджия до месар, а през 1997 г. се установява в Лос Анджелис, за да се опита да постигне мечтата си да стане професионален актьор.

До този момент Антон е спечелил над 40 златни медала от национални, европейски и световни първенства. Участвал е в много холивудски продукции, като е заставал рамо до рамо и с Джеки Чан във филма "Час пик 3".

Днес ръководи школа по таекуон-до в градчето Манхатън Бийч (недалеч от Града на ангелите), където се обучават от 3-годишни деца до двойка мъж и жена, прехвърлили 75 години.

Има ли прилика между танците и бойните изкуства, каква супер сила иска да притежава и постигнал ли е американската мечта, предстои да разберем от разговора ни с Антон Касабов.

- Защо реши да участваш в "Dancing Stars"?
- Винаги съм обичал да танцувам и не се поколебах нито за миг да участвам във формата, щом получих покана, а освен това ще имам възможност да остана малко по-дълго в България покрай шоуто, което не ми се е случвало през последните 19 години.

- Намираш ли прилика между таекуон-дото и танците?
- Приликата между тях е огромна, като започнем от стъпките, начина, по който се разпределя тежестта на тялото, плавните движения и стигнем до бързата смяна на ритъма.

- Имал си шанс да работиш с Мадона. Разкажи как се стигна до това предложение?
- Трябваше да се снимам в реклама за козметика заедно с нея и когато е избирала модел, който да ѝ партнира, е харесала портфолиото ми от агенцията, към която бях манекен тогава. Но по-куриозното в случая е, че в онзи период все още нямаше мобилни телефони, а пейджърът ми беше изключен и така и не успях да заснема въпросните кадри с Мадона, защото от нейния екип нямаше как да се свържат с мен.

- Занимавал си се с различни неща, но с кое от тях най-много се гордееш?
- Най-искрено се гордея покрай работата си с децата, защото мога да повлияя положително на тяхното физическо и духовно израстване, а за мен това е безценно. Тренирал съм и децата на Дейвид Бекъм и Никълъс Кейдж, но те в никакъв случай не са по-разглезени от останалите подрастващи малчугани, които обучавам.

- На какво те научиха бойните изкуства?
- На самоконтрол, уважение и самодисциплина.

- Какво ти предстои след "Dancing Stars"?
- След като приключи участието ми в предаването, се връщам в Лос Анджелис, където продължавам да ръководя школата си по бойни изкуства, а също така ми предстои тежък кастинг за новия филм от поредицата за "Аватар".

- Каква суперсила искаш да притежаваш?
- Искам да мога да лекувам хора от тежки болести. Аз съм много състрадателен и се старая винаги когато мога да помагам на по-слабите физически и социално деца, мъже и жени.

- Какво още искаш да постигнеш оттук нататък?
- Ще ми се да се снимам постоянно във филми. Американците казват, че когато правилната подготовка и обстоятелствата да се случи дадено събитие образно казано "се срещнат", то тогава нещата няма как да не се получат.

* Видео със салсата на Антон и Дорина от последния лайв на "Dancing Stars".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти