Жените отслабват драстично преди сватбата си

Жените отслабват драстично преди сватбата си
Снимка: Thinkstock

Всяка жена иска да изглежда по възможно най-добрия начин, когато облече булчинската рокля.
Оказва се, че първото нещо, което бъдещата булка прави, когато започва да организира сватбата си, е да мине на диета.

Според различни статистически проучвания жените отслабват драстично до деня на венчавката си. Това се дължи на различни причини, но основните от тях са стрес и строга диета.

В стремежа си да изглеждат невероятно, дамите могат да се откажат почти изцяло от храната и да свалят бързо много килограми.

Това обаче изобщо не е добре за организма. Той бива стресиран и бързото отслабване може да доведе до много здравословни проблеми.

Интересното е, че малко след сватбата жените си връщат голяма част от загубените килограми, а понякога дори качват повече. Това е така известният йо-йо ефект.

Хелън Бонд – известна английска диетоложка, споделя, че не е учудващо бъдещите булки да искат да отслабнат, но подходите, по които се опитват да го постигнат не са правилни. Тя споделя:

"Постигане и поддържане на мечтаната фигура е предизвикателство за цял живот, а не нещо, което да постигнете за няколко седмици. Не е нужно да прибягвате до драстични диети, за да отслабнете, а просто да промените малко хранителните си навици.

Планирайте предварително какво ще хапвате, пийте много течности и махнете от менюто и кухнята си всичко, което е нездравословно и много калорично. Когато не виждате изкушението, е по-лесно да му се противопоставите."

Много жени отслабват по неволя, поради големия стрес, на който са подложени покрай организацията на сватбата. Те също трябва да внимават за здравето си.

Добре е поне закуската сутрин да е обилна, засищата и здравословна, за да "държи влага" през целия натоварен и напрегнат ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти