Напитки за възстановяване от коронавирус, които можем да приготвим у дома

жена напитка блендер
Снимка: iStock

Според италианския лекар и диетолог Анджелика Дювал основна напитка както по време на боледуване от COVID-19, така и при възстановяване от заболяването, трябва да бъде вода. Не е излишно към храненето си да добавяте и здравословни мусове и настойки, за да натрупате сила и организмът ви да укрепне по-бързо, предават от Darik News.

За приготвянето им Дювал препоръчва да се използват облепиха и червена боровинка.

„Взимаме два литра вода, загряваме я до 80 градуса и слагаме измити плодове, около 200 грама. За да е сладко, предлагам да добавите червени плодове като ягоди и боровинки. След това можете да използвате блендер и да получите здравословна и питателна напитка“, съветва диетологът.

Не е необходимо напитката да се вари, тъй като витамините няма да се запазят за лечебното ѝ действие. Според диетолога освен мусовете, терапевтичен ефект имат и настойките на основата на зелен чай.

„Приготвяме ги по стандартния начин: две супени лъжици качествен насипен зелен чай на литър и половина вода. Нарязваме в него два резена портокал, добавяме една или две супени лъжици боровинки, по възможност замразени. Не препоръчвам да се подслажда, а е по-добре да се нареже ябълка без кората. Оставете напитката да кисне в продължение на 40-50 минути и я пийте през деня“, споделя лекарят.

Какво да правим, ако сме заразени с Омикрон

Дювал предупреждава, че някои напитки трябва да се избягват по време на възстановителния период след COVID-19. На първо място в забранителния списък са силното еспресо и черния чай.

Прочетете още по темата:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти