Кои са най-характерните симптоми на Омикрон

Макар вариантът Омикрон да се смята за много по-лека форма на коронавируса, той се разпространи изключително бързо през последните два месеца. Повишената заболеваемост в момента обаче ни дава по-ясна картина за симптомите, за разлика от ситуацията през декември.

Според данни от Националния център по заразни и паразитни болести при 55.1% от секвенираните проби за коронавирус е открит вариантът Омикрон, а Делта - при 44.9%, предава NOVA.

Коварното при най-разпространения в момента вариант е, че симптомите му могат да бъдат лесно сбъркани с обикновена настинка.

Затова както от началото на пандемията, така и сега е важно да вземем навременни мерки, за да предпазим околните. Да, новият вариант може да се изкара доста по-леко, но все пак никой не иска плановете му да бъдат провалени заради поредната карантина - 10 дни за заболели и 7 дни за контактни лица.

Вижте в галерията кои са най-характерните симптоми на Омикрон, описани от Vesti.bg. Ако усетите някои от тях, призоваваме ви да ограничите контактите и да работите от вкъщи, ако това е възможно.

Най-характерните симптоми на Омикрон

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти