Време за четене: „Дихателни упражнения при COVID-19“ помага за възстановяване на белите дробове преди, по време на и след коронавирус

книга Сиела
Снимка: Ciela

Пандемията от COVID-19 показа едно – правилното дишане и респираторното ни здраве не бива да бъдат подценявани, а информацията по темата е разпиляна.

На пазара вече е „Дихателни упражнения при COVID-19“ от д-р Анна Шумейко и Наталия Борисова – практично и полезно ръководство, което съчетава най-модерните медицински знания с доказани холистични практики за лечение, възстановяване от и превенция на респираторни заболявания.

Наръчникът се състои от десетки схеми на дихателни упражнения, разпределени в три основни раздела според състоянието на пациентите. Сложността на описаните в „Дихателни упражнения при COVID-19“ програми е разнообразна и е съобразена с вътрешните процеси, през които преминава тялото в отделните етапи на инфекция  – за началната ѝ остра фаза, за възстановителната фаза и профилактични. При редовна практика резултатите са осезаеми и дълготрайни.

Описаните упражнения могат да бъдат използвани както при боледуване от коронавирус, така и при други респираторни заболявания като бронхит, астма, пневмония и други. Особено важно внимание авторите отделят на превенцията и предотвратяването на боледуване чрез профилактични упражнения за укрепване на белите дробове и цялостното състояние на организма.

Не бива да пропускаме и благотворното въздействие и ползи от правилното дишане за психичното здраве и душевно спокойствие. От книгата читателите ще научат любопитни факти като този, че има три различни вида дишане: ключично, гръдно и диафрагмено. Най-плитко се вдишва с ключично дишане, а гръдното е малко по-задълбочено. Регулирането на диафрагменото дишане е най-ефективният начин за справяне със стреса – то е най-дълбоко – намалява активността на мозъчната кора, регулира емоционалните състояния и отваря белите дробове.

книга Сиела
Снимка: Ciela

Информативна и достъпна, „Дихателни упражнения при COVID-19“ е безценен спътник в поддържането за здрав ум и здраво тяло, както и на пълноценната връзка между двете.

Д-р Анна Шумейко и Наталия Борисова, които стоят зад изданието, имат богат опит с разнообразни лечебни практики, който им помага да разработят комплекси от дихателни, възстановителни и упражнения. Д-р Шумейко е специалист по физиотерапия и спортна медицина, доброволец в най-голямата московска болница за пациенти с коронавирус, а Наталия Борисова е дипломиран психолог и изучава и практикува източни системи за лечение и самолечение (ушу, цигун, тайдзицюан, негун) от 1996 г.

книга Сиела
Снимка: Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти