5 храни, които лекуват главоболие и 5, които го причиняват

Когато става въпрос за предотвратяване на главоболие, е важно какво давате на организма си. Мислете за тялото си като за автомобил: ако сложите захар в резервоара на автомобила си, той няма да работи правилно.

Същото се отнася и за тялото ви, а някои от любимите ви неща са подобни на поставянето на захар в резервоара. Да, често срещани храни и напитки могат да предизвикат главоболие. Но някои други храни и напитки могат да помогнат за успокояване на главоболието. Трикът е в това да познавате разликата.

Д-р Сюзън Хътчинсън, мигренолог и директор на Центъра за мигрена и главоболие в Ориндж Каунти, Калифорния, споделя пред Bustle, че твърде много кофеин може да предизвика главоболие, но умерената му консумация в начлото на симптомите може да помогне да се спре влошаването му.

Освен това тя казва, че хранителните добавки и консерванти и изкуствените подсладители, могат да предизвикат главоболие. Така че газираната напитка без захар може да ви причини повече вреда, отколкото полза.

Тялото на всеки човек е различно. Това означава, че това, което предизвиква главоболие при един човек, не е задължително да предизвика главоболие при друг. Има огромен списък, който Кливландската клиника създава с различните храни и шансът буквално да ви създадат главоболие.

Ако искате само бърза и подробна версия, ето какво трябва да знаете за най-често срещаните храни и напитки, които могат да предизвикат или да успокоят главоболие:

5 причинителя и 5 лечителя на главоболието

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти