Защо децата нямат спирачки

Нито свободна минута
Снимка: Thinkstock

Скорошни социологически данни разкриват, че масово децата в Европа прекарват около 54 часа в седмицата в училище и писане на домашни вкъщи.

Това значи, че подрастващите залягат над уроците с 9 часа повече от седмичното време, което един възрастен стои на работното си място.

Освен училището и подготвянето на уроците, мнозинството от малчуганите са записани поне на две допълнителни активности като спорт, чужд език или изкуства.

56% от родителите пък отделят най-малко по един час дневно, за да помагат на своите синове и дъщери в писането на домашните.

Близо 25% от майките и бащите се тревожат, че наследниците им постоянно са уморени, защото не се хранят правилно и не си доспиват заради натоварения седмичен график, а 41 на сто от родителите се притесняват, че техните деца изостават във физическото си развитие вследствие на непълноценното хранене и липсата на достатъчно витамини в дневното им меню.

Над 30% от запитаните биха желали да разполагат и с повече време, което пълноценно да оползотворяват в компанията на децата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти