Следобедната дрямка и нейните ползи

Спи ми се, та две не виждам
Снимка: netinfo

С порастването на малчуганите, следобедното спане много често се превръща в кошмар посред бял ден за техните родители. Но успеете ли с малко повече упоритост да изградите този навик във вашите деца, ще ги направите по-здрави и спокойни.

Според американски изследвания, един или два часа сън в следобедните часове може да понижи безпокойствието, депресията и силната възбудимост, особено при децата на 4-5-годишна възраст.

В анкетата са участвали малчугани, като 77% от тях спят през деня, а останалите 23% - не го правят. След направените анализи учените установили, че точно тези, които не подремват са по-неспокойни, раздразнителни и склонни към депресивни състояния.

Важно e децата да имат точно определен режим на лягане през деня, за да свикнат с него. Най-добре е това да се случи след храненето по обяд. Дори и мъниците да не искат да спят, ги оставете в креватчето да си почиват, съветват експертите.

Все още обаче не е установена точната възраст, на която децата могат да спрат да спят след обед, но най-често този процес бива силно ограничен, когато те тръгнат на училище.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти