Използвайте по-малко отрицателни думи

Отрицание с "Да"
Снимка: netinfo

Отношенията между родителите и децата непрекъснато се редуват с безаварийни ситуации и такива, при които установеното спокойствие може за по-малко от секунда да се преврърне в кълбо от нервни изблици. Родителската роля е изпълнена с обрати, но непрестанното повтаряне на отрицателни фрази и забрани никак няма да е от полза на безоблачното ви съществуване.

* При възможност заменяйте "не"-тата с "да"-та. Така например защо да не изречете фразата "Канапето се използва само за седене" вместо "На дивана не се стои прав". Същото важи и за "Да, ще получиш бонбон, но след като си изядеш обяда" на мястото на "Никакви сладки неща, преди да си приключил с основното ястие". Всички тези леки трансформации в изречението ще помогнат на децата да приемат ситуацията по-спокойно.

* Поощрявайте своя син или дъщеря при добро поведение. Не пестете положителни думи и действия, но само в случаите, когато има за какво. Така ще разберат, че добрите дела заслужават подобни отзиви, а от лошите остава само досадното мъмрене и наказване.

* Не изкушавайте хлапетата си излишно. Не оставяйте лакомствата на видими места, за да няма препирни, а ако пък малката ви принцеса е влюбена във вашите бижута, може да й дадете някое по-евтино, наслаждавайки се ухилена до уши на новата си бляскава дрънкулка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти