Патладжан по средиземноморски

Докато все още сме на морска вълна

Букет от апетитни аромати
Снимка: mycandykitchen.blogspot.com
2.33 от общо 3 гласа

Необходими продукти:
2 патладжана
1 купа зехтин
сол
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
сух риган
кисело мляко
зелен лук

Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгли филийки с дебелина 5 мм. Посоляваме ги и ги оставяме, за да се отцеди горчивия сок.

Потапяме ги в купа със зехтин един по един, докато се оцветят в цвета на зехтина. Подреждаме ги в тава върху хартия за печене. Посоляваме ги и ги поръсваме с риган.

Печем ястието за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. През това време приготвяме и чесновото масло, като загряваме тефлонов тиган с останалия зехтин. Слагаме вътре пресования чесън и ситно нарязания лук. Пържим съставките до златисто.

Отливаме мазнината и в същия тиган слагаме кръгчетата патладжан да се запекат. Изваждаме ги и ги оставяме върху кухненска хартия или салфетка да се отцедят от мазнината, ако е била в повече.

Сервираме, като подредим резените патладжан един върху друг. Отгоре заливаме с кисело мляко и овкусяваме с прясно нарязания зелен лук.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти