Хляб с розмарин, босилек и пармезан

Режеш на филии и ги овкусяваш с каквото си поискаш

Хляб с розмарин, босилек и пармезан
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:
300 мл вода
500 г брашно
1 чаена лъжичка сол
1 кубче мая за хляб
ситно нарязан пресен босилек и розмарин
1 супена лъжица фино натрошен пармезан
2 супени лъжици зехтин
200 г кисело мляко
едра морска сол за поръсване

Приготвяне:
Киселото мляко се разбива, за да може всички бучки в него да се стопят, прибавяме водата и солта, след което го затопляме до стайна температура, бъркайки кубчето мая, докато напълно се разтвори в него.

3/4 от брашното се слага в купа, а по средата оформяме гнездо и там изсипваме сместа с маята. Разбъркваме я до получаване на лепкаво тесто. Същото покриваме с чиста кърпа и оставяме да престои на топло за около 30 минути. Мине ли половин час, включваме в състава зехтина, босилека, розмарина и пармезана.

После идва и силовата част с месенето му върху предварително набрашнена повърхност до получаване на мека и пухкава консистенция. При нужда добавете още брашно.

В последната част оформяме тестото и го слагаме в намазнена форма за печене или тавичка. Остана да поръсим суровия хляб с морска сол и отново да го оставим настрана, за да удвои обема си. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти