Пита с тиквички

Букет от аромати

Пита с тиквички
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за блата:
150 г пълнозърнесто брашно
50 г краве масло
40-50 мл ледено студена вода
1 чаена лъжичка винен оцет
1/2 чаена лъжичка сол

За гарниране:
400 г тиквички (2-3 броя)
150 г песто от сушени домати
50 г кашкавал
няколко листа босилек

Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките под течаща вода, подсушаваме ги и ги нарязваме на тънки шайби, около 2-3 мм дебелина. Посоляваме ги и ги оставяме настрани, за да се отцедят.

Пристъпваме към приготвянето на тестото за основата. В блендер изсипваме брашното и солта, добавяме студеното масло, нарязано на кубчета, и миксираме, докато получим трохи. Прехвърляме ги в купа, прибавяме оцета и водата (най-добре на части). Размесваме за кратко с ръце, докато получим тесто.

След това има 2 подхода:

Вариант 1:
Прибираме готовото тесто за няколко минути в хладилника, за да стегне и след това го разточваме и разстиламе във формата за печене. За предпочитане е да използваме тава с незалепващо покритие. Ако нямаме такава, застиламе дъното на формата с хартия за печене.

Вариант 2:
Разстиламе готовото тесто във формата, в която ще печем питата, и я прибираме за няколко минути в хладилника, за да стегне.

Намазваме блата с пестото, поръсваме обилно с настърган кашкавал, листенца пресен босилек и накрая подреждаме тиквичките, като се стараем да застъпваме краищата им. Печем до златист загар в предварително загрята до 200 градуса фурна. След изпичане, поръсваме ястието с пресен босилек.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти