Пилешки бутчета със зелени маслини

И фурми

Пилешки бутчета със зелени маслини
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 50 минути (1 денонощие за мариноване на месото)

Необходими продукти за 6 порции:
6 пилешки бутчета
50 г бадеми
1 ч. л. захар

за маринатата:
100–150 г зелени маслини (без костилки)
10–15 фурми
3–4 скилидки чесън
10 стръка магданоз
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. зехтин
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. смлян кориандър
сол и червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Скилидките чесън за маринатата се нарязват наситно. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват надребно. Прехвърлят се в купа и се поливат с лимоновия сок.

2. Прибавят се нарязаните маслини. Подправя се с двата вида пипер, дафиновите листа, кориандъра, сол, наситнения магданоз, зехтина и виното.

3. Бутчетата се нарязват на порционни парчета. Поставят се в купата с маринатата, овалват се добре и се оставят да престоят едно денонощие.

4. Маринованите бутчета и маринатата се прехвърлят в тава. Поръсват се със захарта и се пекат 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

5. Ястието се поръсва с нарязаните или натрошени надребно бадеми и се пече още 15 минути.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Други рецепти с пиле:

Колко време се пече пиле
Пиле къри
Лятно пиле
Печено пиле с плодов вкус и плънка от кускус
Салата с пиле

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент